Kultura

Izložba slika Danijele Stanković Drobnjak u Petrovcu

| 06:08:2018 | 10:17:58

U galeriji “Marko Krstov Gregović” u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu (JU Muzeji i galerije Budve), otvorena je izložba slika “Morske priče” Danijele Stanković Drobnjak, likovne umjetnice iz Bara.
 
Izložbu je sinoć otvorio Muharem Muratović, slikar i likovni pedagog, a organizovala kustos mr Jasmina Lazović, akademska slikarka. Na izložbi je predstavljeno 25 slika rađenih tehnikama ulje na platnu, akrilik na platnu i akvarel.

 
U muzičkom dijelu programa učestvovala je Anastasija Golić, učenica IV razreda flaute Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Petar II Petrović Njegoš” iz Bara.
 
Danijela Stanković Drobnjak rođena je 8. jula 1976. godine u Baru. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi Smaja Karaila. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2002. godine. Profesor je u Osnovnoj školi “Jugoslavija” u Baru. Imala je pet samostalnih izložbi i učestvovala u nizu kolektivnih u zemlji i inostranstvu.

 
“Čudesni i istovremeno svakodnevni, obični, mali svjetovi, postaju povlašćena mjesta umjetničkih traganja, kojima Danijela daje pikturalni oreol posebnosti. Iako, često zapretani svakodnevnim, banalizovanim radnjama, oni ‘izranjaju’ na ovim slikama, kao magnovenja, jutrenja, zalasci ili samo obični kameni obluci, sakupljeni u zaboravljenoj gomili, s rasutih plaža sjećanja…”, istakla je o stvaralaštvu Danijele Stanković Drobnjak dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka.
 
Izložba će biti otvorena do 15. avgusta.