Kultura

Promovisana knjiga Ekonomsko propali podrum

| 31:08:2018 | 10:29:00

U organizacijii međunarodnog Udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara održana je promocija knjige priča satire Miroslava Ćosovića iz Beograda.
 
U prisustvu pjesnika Bara, Podgorice, Risna, Beograda i specijalnog gosta Ranka Radovića, pjesnika iz Kanade, o knjizi „Ekonomsko propali podrum... i još ponešto“ govorio je Labud N. Lončar, predsjednik udruženja „Nekazano“.
 
Osvrćući se na oštru satiru koja ismijava današnji način življenja, Lončar je istakao da ga je „čitanje knjige na početku nerviralo, da bi kasnije pronašao smisao i usporedio sa čuvenim stripom 'Alan Ford'“, po načinu kazivanja.

 
Autor je čitao svoje priče sa komentarima, da bi na kraju sve to začinio aforizmima. U nastavku večeri, pjesnik iz Kanade, „ljetnji stanovnik“ Bara, jer tu ljeti živi preko dvadeset godina, Ranko Radović, govorio je nekoliko svojih pjesama, a poslije njega, po već ustaljenom običaju, prisutni pjesnici.
 
Lončar je najavio štampanje prvog časopisa „Nekazano“ – časopisa za književnost i umjetnost, napominjući da je prvi broj namijenjen pokojnom pjesniku Rajku Šćepanoviću iz Podgorice.
 
Druženje je tradicionalno nastavljeno u caffeu „Duklja“ uz crmničko vino iz Godinja, poklon barskog pjesnika Srđana Lekovića.