Kultura

Zimska scena Ljetopisa od 29. oktobra

| 19:10:2018 | 09:53:17

Drugo izdanje Zimske scene “Barskog ljetopisa” počinje 29. oktobra i trajaće do 11. aprila 2019. godine.
 

Ovogodišnja Zimska scena biće otvorena u ponedjeljak, 29. oktobra predstavom Kokana Mladenovića “Jami distrikt” u produkciji “Bitef teatra” i Centra za kulturu Tivat. Riječ je o komadu čije je igranje, usljed nepredviđenih okolnosti, otkazano dva puta u toku trajanja 31. “Barskog ljetopisa”.
 
Nakon otvaranja, programi drugog izdanja Zimske scene će se, slično prošlogodišnjoj praksi, održavati jednom sedmično. Tako će četvrtkom nastupati pozorišni ansambli iz zemlje i okruženja, internacionalni, regionalni i crnogorski muzičari, likovni umjetnici i literarni stvaraoci.
 
“U koncipiranju programskog okvira ovogodišnje Zimske scene, selektorski tim festivala, na čelu sa direktoricom Ksenijom Popović Ivanišević, insistirao je na afirmaciji najviših umjetničkih standarda, istovremeno podstičući alternativnije oblike stvaralaštva. Posebna pažnja usmjerena je ka mladim barskim i crnogorskim umjetnicima”, kaže se u saopštenju organizacionog tima “Barskog ljetopisa”.
 
Kada je riječ o pozorišnom programu, selekcija Borisa Miškovića biće fokusirana ka predstavama manjeg obima, koje se igraju izvan standardnih pozorišnih prostora. Muzički program će zadržati okvir ustanovljen za vrijeme 31. “Barskog ljetopisa”, sa koncertima crnogorskih muzičara u selekciji Aleksandre Vojvodić Jovović i muzičara regionalne/internacionalne scene u selekciji Bojana Suđića. Najavljene su i jazz večeri u okviru muzičkog segmenta Zimskog izdanja “Barskog ljetopisa”.
 
“Sa druge strane, reagujući na informacije koje dobijamo od publike, tokom ovogodišnje Zimske scene redukovaćemo broj likovnih izložbi i književnih večeri, istovremeno insistirajući na visokom kvalitetu njihovih sadržaja, u selekcijama Anastazije Miranović i Miluna Lutovca. Sve informacije o programima i aktuelnostima drugog izdanja Zimske scene ‘Barskog ljetopisa’ publici će biti dostupne u medijima, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me”, ističe se u dopisu organizacionog tima “Barskog ljetopisa”.