Kultura

Desančić i Drljan na Kipru

by Silvija Vukelić | 12:11:2018 | 15:16:29

“Duo classico” kojeg čine mr Dina Desančić (violina) i Safet Drljan (harmonika) nastupili su proteklog vikenda na Kipru, gdje su predstavljali Crnu Goru u okviru manifestacije “Dani crnogorske kulture” u organizaciji CEKUM-a, Ambasade Crne Gore i Udruženja Crnogoraca na Kipru.
 
Tako su dobili priliku da odsviraju i na međunarodnoj sceni "Vivaldijeva godišnja doba" - projekat za koji su dobili podršku MInistarstva kulture, nakon brojnih nastupa pred domaćom publikom,.
 
“Ovo je važna godina za ‘Duo classico’. U martu smo proslavili pet godina postojanja na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, gdje smo ispraćeni ovacijama podgoričke publike, koja znamo da je vrlo zahtjevna. Imali smo koncerte i u drugim crnogorskim gradovima. Ipak, ne postoji veća privilegija i odgovornost nego biti izabran da u okviru svoje branše predstavljate u svijetu svoju zemlju Crnu Goru i svoj grad Bar”, kazala je Dina Desančić za Bar info.

 
Zbog nastupa na Kipru ponosan je i Safet Drljan.
 
“Imali smo čast i zadovoljstvo da publici na Kipru predstavimo naš repertoar. Publika je bila oduševljena. To nam daje snagu da i dalje budemo istrajni i profesionalno pristupamo svakome projektu, kako bi našu državu mogli svuda sa ponosom predstavljati u najljepšem svjetlu. Zahvalni smo organizatorima i posebno domaćinima”, kazao je Drljan i dodao da se već vrijedno pripremaju za koncert u Sarajevu krajem ovog mjeseca.
 
Na “Danima crnogorske kulture” na Kipru nastupili su i eminentni umjetnici iz Crne Gore, glumac Slobodan Marunović, doajen crnogorskog narodnog melosa Žuti Serhatlić i sopranistkinja Sare Vujošević.