Kultura

Koncert učenika ŠOMO za Dan Bara

by Silvija Vukelić | 23:11:2018 | 22:31:47

U susret Danu opštine Bar, učenici ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” i Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente “Andre Navara” iz Podgorice, priredili su Baranima tradicionalni koncert u sali Dvorca kralja Nikole.
 

Nastupili su Miloš Seković (truba), Erik Šabović (gitara), Jana Asejevna, Lana Milovanović, Emilija Profatilova i Lucija Ulićević (klavir), Almir Taraniš i Balša Lukić (harmonika), Svetlana Zabijako, Sofija Elenova i Andrea Vukšić (flauta).
 
Iz Škole za talente “Andre Navara” nastupili su Ifa Redžepagić (solo pjevanje), Kenan Hodžić (harmonika) i Vasilije Basarab (klavir). Korepetitor je bila prof. Nikoleta Strugar.
 

“Nastupili su učenicu nagrađivani na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, i bivši učenici naše škole koji su nastavili školovanje u Školi za talente ‘Andre Navara’ u Podgorici. Oni su kruna našeg rada. Drago mi je da je publika prezadovoljna, sala je bila puna. Na ovaj način smo htjeli da se odužimo svome gradu, s ljubavlju i muzikom”, kazala je Aleksandra Vojvodić Jovović i dodala da se učenici uveliko pripremaju za Novogodišnji koncert, a potom i državna i međunarodna takmičenja u prvoj polovini naredne godine.