Kultura

Svečani koncert povodom Dana opštine Bar

by Silvija Vukelić | 25:11:2018 | 11:19:39

Svečani koncert povodom Dana opštine Bar održan je sinoć u sali Doma kulture, koja je imala posebno, praznično ruho, na zadovoljstvo brojnih posjetilaca.
 
 Hor “Antivari musica“ na čelu sa dirigentom mr Mirom Kruščićem, zajedno sa solistima, i ovog puta je oduševio barsku publiku repertoarom i odličnim intepretacijama. 

 
Čule su se tzv. revolucionarne pjesme “Teče Tara”, “Bella ciao”, “Po šumama i gorama”, ali i Balaševićeve “Samo da rata ne bude”, “Računajte na nas”, zatim “Zemljo moja” grupe “Ambasadori”,  “Iskra vječnog plamena”, “Himna Baru” i druge.
 

U programu je učestvovao i hor ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, a kao solisti nastupili su sopran Aleksandra Vojvodić Jovović, Renata Perazić, Mihaela Jovović, Milica Adamović i recitatorka Radmila Škuletić, uz instrumentalnu pratnju Aleksandara Basaraba.
 

“U saradnji sa MAP-om imali smo profesionalno ozvučenje, uz podršku Opštine Bar i TOB. Puno zavisi od scene i ozvučenja, pa vjerujem da je i publika zadovoljna kompletnim audio-vizuelnim utiskom. Poruka koncerta je ‘Samo da rata ne bude’, kao iz Balaševićevih stihova. To je poruka i za sve nas koji živimo u Crnoj Gori i koji se radujemo da ćemo i dalje ovim koracima slobode, ljubavi, ljepote, uspjeti da u narednom periodu slobodno živimo i pjevamo”, kazao je mr Kruščić i najavio sljedeći nastup hora “Antivari Musica” pred barskom publikom 31. decembra u podne, na Trgu Vladimira i Kosare, u sklopu “Novogodišnjeg heppeninga”.