Kultura

VIDEO: Trio Flamenko oduševio Barane

by PR služba Barskog ljetopisa, video Vesna Šoškić, montaža Zoran Milošev, Foto: Studio Petović | 01:02:2019 | 18:04:53

U sali Dvorca kralja Nikole je sinoć nastupio beogradski “Trio Flamenko” i svojim izuzetnim muziciranjem stavio tačku na raznovrsni januarski program Zimske scene “Barskog ljetopisa”. Ovaj virtuozni sastav čine: Branko Kljajić (gitara i buzuki), Željko Stepanović (harmonika i vokal) i Uroš Ranković (klavir).

 
Svojim šezdesetominutnim repertoarom publiku su poveli u najtoplije krajeve Evrope, a lakoća i prirodnost u izvedbi ostavili su utisak da im je Mediteran u krvi.
 
Zajednička ljubav prema tom zvuku i žanru ujedinila je ova tri muzičara, otkrio je Željko Stepanović.

 
 
“Sva trojica volimo istu muziku, a kada voliš nešto što radiš, znate i sami, nijedan dan nije radni! Mi volimo Španiju, Francusku, Grčku, Italiju, i to su sve zemlje odakle potiču kompozicije sa našeg repertoara bez kojih ništa ne može da prođe“, kazao je Stepanović i dodao da ipak u repertoaru uvijek ostaje jedan dio za muziku sa naših prostora.
 
Za njihovo prvo gostovanje na “Barskom ljetopisu” specijalno su pripremili džez obradu crnogorske kompozicije “Još ne sviće rujna zora”, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i dvostrukim bisom, a kako je rekao Stepanović ova tradicionalna pjesma savršeno se uklopila u njihov stil.
 
“Crna Gora je na Mediteranu, ima fantastičnu muziku i dugačku tradiciju, a najbitnije je da to možemo da ispoštujemo našim duhom. Kada možemo, mi to prenesemo na publiku i to se odmah osjeti”, dodao je on.

 
Publika je više od pola koncerta učestvovala ravnopravno kao četvrti član benda, a ako se i činilo na momente da se suzdržava, Stepanović bi je kroz osmijeh pozvao da mu se pridruži u vokalnom izvođenju.
 
“Par puta sam zahtijevao da pjevate sa nama, što ste i uradili i to je bilo fantastično! Uvijek je lijepo imati interakciju sa publikom jer kada toga nema džaba ste svirali”, kazao je Stepanović, a impresije zadovoljne publike potvrdile su da je ovaj koncert na spektakularan način zatvorio januarsku Zimsku scenu.