Kultura

Promocija knjige Hodio sam Svetom gorom

by Teodora Čović | 20:02:2019 | 11:57:51

Sinoć je u klubu Udruženja “Umjetnost bez granica” u Biznis centru promovisana knjiga “Hodio sam Svetom gorom” autora Hadži Dragiše Šoća. O knjizi je govorio recenzent Neven Milaković, kao i gost sveštenik Jovan Plamenac.
 
Vesna Leković, predsjednica udruženja, pozdravila je prisutne i istakla kako joj je čast što su ugostili takvog književnika.


“Meni je čast što smo u našem udruženju ugostili jednog uvaženog književnika, u ovoj eri materijalizma, gdje su kulturna događanja sve rjeđa i vrednuju se neke druge stvari osim umjetnosti”, kazala je ona.
 
Moderator, Šeki Musić, istakao je da je knjiga slikovit opis putovanja i duhovnog doživljaja autora.
 
“Dragiša Šoć putuje, piše, to ga drži i okrepljuje mu dušu. On hoda Svetom zemljom i zato je sve mladji duhom. Vidi, fotografiše, zapiše, doživi i sve to prenese na čitaoca kao da putuje sa njim. Ovom knjigom je dokazao da doživljaj može da se prenese na onoga ko čita”, kazao je Musić.

 
Autor ističe da naslov knjige obuhvata suštinu njegovih duhovnih putovanja.
 
“Sam naslov sve kaže, putopis iz Svete zemlje, stari sam hodočasnik , bio sam četri puta do sada. Imao sam poseban razlog, jedna tragedija je kod mene probudila puno toga, probudila se ljubav prema vjeri, prema Bogu, prema Svetoj zemlji i to sam pokušao da pretočim u knjigu”, zaključio je Hadži Dragiša Šoć.
 
Veče je muzikom oplemenila klapa KUD “Jedinstvo”.