Kultura

Miro Kruščić novi direktor Muzičke škole

by Teodora Čović | 27:02:2019 | 13:06:30

Miro Kruščić imenovan je za novog direktora Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš”.
 
U izjavi za Radio Bar i Bar Info, on ističe značaj muzičke škole u Baru, kao i da će dati sve od sebe da opravda povjerenje i nastavi stopama prethodnika koji su uspješno vodili ovu obrazovnu ustanovu, koju pohađa 466 učenika.
 
 “Na funkciju direktora Muzičke škole ‘Petar II Petrović Njegoš’ sam izabran polovinom februara od strane ministra prosvjete Damira Šehovića. Nadam se da ću u ovom mandatu uspješno voditi školu koja postoji već trideset dvije godine. Mogu da se pohvalim da sam i ja bio učenik ove škole. Takođe želim da opravdam povjerenje svih kolega i sve što je bivša direktorica Aleksandra Vojvodić Jovović za ovih dvanaest godina uradila. Do sada smo postizali velike rezultate, zlatne medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima , i predstavljali Bar i Crnu Goru u inostranstvu u pravom svijetlu i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje”, kazao je on.
 
Kruščić je osnovnu muzičku školu je završio u Baru, odsjek-klavir i klarinet , a Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, odsjek – teoretski i instrumentalni (klarinet). Muzičku akademiju završio je na Cetinju , 2004. godine, odsjek – pedagoško-teoretski i stekao zvanje “diplomirani muzičar”, dok je stručni ispit položio u Podgorici i magistrirao dirigovanje kod Darinke Matić Marović na Cetinju.

Osnivač je poznatog ženskog kamernog hora “Antivari Musica” .