Kultura

Osmomartovski koncert učenika klase Aleksandre Vojvodić

by Željko Milović | 09:03:2019 | 16:00:57

Sinoć je u Dvorcu kralja Nikole održan osmomartovski koncert "Majko, hvala“, klase solo pjevanja mr Aleksandre Vojvodić Jovović iz Škole za muzičke talente "Andre Navara“ Podgorica.
 

Nastupile su Amina Bahović, Ifa Redžepagić, Sanela Coković, Beata Švabauer, Georgi Dovžik, Maria Lelis i Ines Pejović.
 
Gosti koncerta bili su učenici ŠOMO "Petar II Petrović Njegoš“ iz Bara, takođe u klasi iste profesorice: Darija Radonjić, Iva Čobrenović i Tara Vlajnić.
 

Korepetitor je bila prof. Nikoleta Strugar, a specijalni gosti: sopran Maja Zanata i na flauti Andrea Vukšić - učenica škole "Andrej Navara" u klasi prof. Bilje Dedić.
 
"Koncert povodom ovog praznika smo posvetile majkama. Na koncertu su nastupile učenice Srednje muzičke škole 'Andre Navara' koje se intenzivno spremaju za predstojeća takmičenja. Klasa koju čine šest djevojaka i jedan momak su djeca iz Bara koja pohađaju odsjek pjevanja u mojoj klasi. Izuzetno sam srecna što ponovo mogu da se punim kapacitetom posvetim ovom plemenitom poslu i radu sa djecom i omladinom. Osim moje solističke karijere koja će se nastaviti, želja mi je da svoje znanje i umijeće prenesem budućim generacijama koje strijeme ka višem obrazovanju u ovoj oblasti kulture. Na koncertu su nastupile i učenice Muzičke škole iz Bara, a kruna koncerta je bio nastup uvažene koleginice Maje Zanate, koja je osnovno i srednje obrazovanje stekla u mojoj klasi, a potom završila Akademiju u Sarajevu“, rekla je za Bar Info mr Aleksandra Vojvodić Jovović, kojoj je ovaj koncert bio uspješno "vatreno krštenje“ u novoj ulozi profesora solo pjevanja i mentora, nakon 12 godina provedenih kao direktor ŠOMO "Njegoš“.