Mozaik

Zekovu Smotanu pjesmu ekranizovala Bubulj produkcija

by Silvija Vukelić | 06:11:2017 | 13:21:31

Spot za “Smotanu pjesmu” sa albuma “Džep sa tajnama”, nastavak je lijepe i uspješne saradnje barske video produkcije “Bubulj” i Momčila Zekovića Zeka - kompozitora, tekstopisca i člana grupe “Perper”. Ovo je njegova autorska numera u kojoj se po prvi put pojavljuje kao pjevač zajedno sa klapom “Mriža” iz Splita.
 
“Deset dana mi je trebalo da ‘nabubetam’ te stihove, jer tekst pjesme ima  sedam-osam strana. Obično ja pišem, a neko drugi se muči da nauči tekst”, s osmjehom priča Zeković za Radio Bar i Bar Info o tome kako se snašao u novoj ulozi.

 
Ističe da ga raduje svaka nova saradnja sa “Bubulj produkcijom”. Ista ekipa snimala je koncert koji je povodom jubileja – 30 godina rada, organizovao u Crnogorskom narodnom pozorištu krajem oktobra. Tada je premijerno prikazan i prvi spot sa albuma “Džep sa tajnama” za pjesmu “Zastave” koju interpretira Zvonimir Đukić Đule iz “Van Gogha”. Atraktivni kadrovi snimani su na liticama iznad Kraljičine plaže, Vrsuti, Adi Bojani…
 
“Mislim da ćemo ispričati i mnoge ozbiljnije priče od samih video spotova i koncerata. No, o tom potom. Ja volim da radim jedan dio posla, Dejo i njegova ekipa dobro rade svoj dio posla. Za muzičku scenu Crne Gore ali i za neke druge poslove, dobro je da se uvežemo i pokušamo da neke stvari, koje su u našoj zemlji definitivno negdje na dnu liste, vratimo u kolosjek”, zagonetan je Zeković.

 
Za ekranizaciju “Smotane pjesme” izabrali su ambijent Starog grada u Kotoru i Perast.
 
“S obzirom da pjesma ima dosta teksta, osmislili smo da u prvom planu bude Zekova šetnja. Međutim da bi njega snimio kako šeta, koračao sam unazad i tako smo gotovo pola grada prepješačili uzbrdo i nizbrdo. Bilo je komičnih momenata, spoticanja, sudaranja sa prolaznicima, ali sve se srećom, dobro završilo”, kaže Dejan Senić koji zajedno sa Brankom Maljevićem potpisuje režiju.

 
Dodaje da je veći dio kadrova snimljen i izmontiran uoči promocije izdanja “Džep sa tajnama”. Asistent na snimanju bio je Dragan Nana Profaca. Dama u spotu je Tatjana Zeković, a mornari Željko Bato Banićević, prvi kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Veljko Uskoković, najbolji igrač stare reprezentacije Mirko Vičević i novinar Sabrija Vulić.
 
“Htjeli smo da za konačnu verziju dosnimimo i ubacimo još kadrova kako bi kompletirali cijelu priču i učinili je dinamičnijom. U planu je ekranizacija i ostalih numera sa Zekovog albuma, naravno na obostrano zadovoljstvo”, istakao je Senić.