Mozaik

FOTO: Revija Anastazije Miranović inspirisana Lubardom

by POBJEDA | 17:12:2017 | 17:21:37

Sinoć je u okviru “Decembarske umjetničke scene 2017", u JU Muzeji i galerije održana modna revija kreatorke Anastazije Miranović, pod nazivom “Između dana i noći”, inspirisana djelom velikog crnogorskog slikara Petra Lubarde. Revija je održana u sklopu obilježavanja značajnog jubileja - 110 godina od rođenja poznatog slikara.
 
U razgovoru za “Pobjedu” modna kreatorka je otkrila detalje o novoj kolekciji i sa kim je sarađivala na ovom projektu.
 
“Nova kolekcija ‘Između dana i noći’ nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici donosi 26 modela, a koji su u svili upravo rađeni za dan i noć. Unikatni nosivi modeli različitih krojeva obuhvataju haljine, komplete sa pantalonama i suknjama, kao i mantile” – kazala je Miranović.
 
Dodaje da kolekciju prati i bogat aksesoar šešira, kožnih rukavica i krznenih detalja. Modna kreatorka je otkrila ko su joj bili saradnici na ovom projektu – štampu na specijalno pripremljenoj svili radio je studio “Maruška”, dok je za krojačke radove bio zadužen studio “Stil” iz Bara.
 
"Izbor manekenki i koreografije radio je studio 'Da Qui' i Sonja Štilet iz Tivta, frizure studio 'Magic' iz Bara, a šminku Emina Zečević”, kazala je Miranović.
 
“Učešće u ovoj multimedijalnoj umjetničkoj modnoj priči imaju i umjetnici Vanja Vikalo i Jelena Žutković – Srdić, autori namjenske audio-vizuelne animacije, koja rekonstruiše nastanak jednog Lubardinog djela, kao i ‘Duo Classico’, kojeg čine mr Dina Desančić i Safet Drljan”, istakla je Miranović.