Mozaik

Akademia: Singl Gorko vino i video za Kameno

by Silvija Vukelić | 22:12:2017 | 16:13:44

“Gorko vino” naziv je novog singla popularnog barskog rok benda “Akademia”, kojim ovi sjajni muzičari zaokružuju za njih vrlo uspješnu 2017. godinu.
 

“Premašićemo brojku od dvjesta svirki u ovoj godini. Tempo je bio prilično zahtjevan, ali uspjeli smo da, pred sami kraj godine, publiku obradujemo i novim singlom”, kazao je frontmen “Akademie” Božidar Gagović, gostujući u Radio Baru. Podsjetio je da je demo verzija pjesme, čiji je koautor, nastala 2002. godine, te da je prvobitno bila u reggae maniru.
 
"Boban Mijović, koji je većim dijelom autor pjesme i ja, tada smo radili zajedno muziku i tekstove kao ‘Two Box Production’. Međutim, pošto reggae danas baš i nema mnogo slušalaca, a pjesma nije toliko zahtjevna da bi bila hard rock ili da gitare budu u prvom planu, rekoh, hajde da nekako napravimo da bude raspjevana i lijepa. U produkcijskom smislu nismo htjeli ‘vanvremenske’ stvari, već da zvuči kao ‘Akademia’ uživo. Mislim da smo uspjeli u tome. Snimali smo instrumente u studiju ‘Stivi’ u Spužu, a  ostalo u studiju ‘Gain’ kod Novaka Brajovića u Baru… Prve reakcije slušalaca su odlične”, zadovoljan je Gagović, koji se može pohvaliti tri decenije dugom karijerom u muzici.
 

Povodom svog jubileja, na youtubeu je u saradnji sa Dejanom Senićem iz “Bubulj produkcije” objavio video za ambijentalni instrumental “ Kameno”.
 
Publika će novu pjesmu “Gorko vino” imati priliku da čuje uživo u subotu 23. decembra na XXI Festivalu vina i ukljeve u Virpazaru. Staru godinu “Akademia” će ispratiti na Trgu Vladimira i Kosare 31. decembra gdje nastupaju kao predgrupa Marije Šerifović.