Mozaik

VIDEO: Almazian Simphony objavio novi spot

by Silvija Vukelić | 15:02:2018 | 19:55:25

Internacionalni kamerni sastav “Almazian Simphony”, čija je članica i Baranka Dina Desančić, magistar violine, objavio je spot za numeru “Seven nation army”. Obrada popularne pjesme benda “White stripes” nalazi se njihovom albumu, koji je prije godinu obavila produkcijska kuća “Sony music” u kooprodukciji sa francuskom nacionalnom televizijom.

 
“Spot smo snimali u maju prošle godine, ali sticajem nekih tehničkih okolnosti prije nedjelju dana je pušten u etar. To je još jedna u nizu kompozicija sa CD-a, koji je do sada najambiciozniji projekat ‘Almazian simphony’. Imali smo nekoliko sjajnih dana snimanja u Novom Sadu u ‘Manuel’ - muzeju zaboravljenih umjetnosti. Cijela ekipa na čelu sa Hachijem je zadovoljna kako je sve ispalo na kraju”, priča Dina Desančić koja je već osam godina dio ovog sastava.
 
“Almazian simphony” oformio je Hachatur Almazijan, violinista iz Jermenije u saradnji sa violončelistkinjom iz Srbije Tamarom Savić. Ovaj međunarodni orkestar, čine najbolje muzičarke sa prostora Srbije, Belgije, Kanade, Kazahstana, Belorusije, SAD, a Dina je jedina predstavnica iz Crne Gore.

 
Do sada su imali brojne nastupe. Između ostalih Dina izdvaja nastup u najeksluzivnijoj koncertnoj dvorani "Barvikha" u Moskvi, potom na “Exit” festivalu, te “ Madlenianumu “ u Beogradu. Njihov koncertni repertoar je širok - od klasike do obrada modernih numera.
 
“To je muzika koja na bilo kom meridijanu može da se predstavi i naiđe na razumijevanje publike. Hachatur nas mjesec unaprijed obraduje novim stvarima. On je sjajan violinista i vrlo ambiciozan muzičar. Svoje planove uvijek vezuje za svijet. Meni je drago što naša saradnja koju smo započeli još od mojih studentskih dana, traje i dalje. Uvijek se radujem novim putovanjima. Lično priželjkujem neke egzotične destinacije, a vidjećemo što će on dalje smisliti. U toku je promocija albuma a s obzirom da je objavljen u izdanju ‘Sony music’ i francuske nacionalne televizije, sasvim sigurno zaslužuje pažnju, tako da će njegova promocija trajati makar još par godina“ kazala je Dina za Radio Bar i Bar info.