Mozaik

VIDEO: Djeda Mraz krenuo na novogodišnji put

by Vesna Šoškić; snimatelj i monažer Zoran Milošev | 23:12:2018 | 16:33:26

Barski Djeda Mraz - Rajko Joličić, krenuo je na svoj božićni i novogodišnji put. Obradovaće brojne barske mališane, ali i djecu u Pogorici i Budvi, poklonima, pjesmom i stihovima, kojima će im poželjeti srećne božićne praznike i Novu, 2019. godinu. Time će pokazati da Djeda Mraz nije bajka, već da zaista postoji, a za njega, kazao nam je, najljepša bajka jeste sam život.
 
 Život je najljepša bajka
 u kojoj su se sreli tata i majka.
 Držali se za ruke ispod zvjezdanog neba, 
 zvijezde su treperile i padale u krilo.
 One najljepše pretvorile su se u
 prelijepe dječake i djevojčice.
 

“Kada oni odrastu, neko će sresti svog princa, neko princezu i, opet će zvijezde padati u krilo i pretvoriti se u prinčeve i princeze. Tako bajka, zvana život, traje”, poručuje stihovima Djeda Mraz i obećava da će djeci koja su dobra, poslušna i vrijedno uče, donijeti mnoštvo poklona.
 
“Osmijeh je trava ljekovita, a božićni i novogodišnji praznici prilika da obradujemo djecu i vratimo osmjeh na njihova lica”, ističe Rajko Joličić, pred kojim su: trideset i jedna godina od kada je obukao odijelo Djeda Mraza, izaći će njegova trideset i prva knjiga, a u 2019. obilježiće i pedeset godina književnog stvaralaštva.
 

Humanost je odredila čitav njegov stvaralački angažman i život, iz koje je proistekla i ideja o Djeda Mrazu, koji je za mališane najveća i najljepša novogodišnja čarolija. Inspiracija i motivacija za ono što radi, kaže, bili su grad Bar i njegov duh i duhovnost.
 
“Lijepo je živjeti u Baru. Ovo je grad humanosti, tu je Stara maslina, podrumijska, ljekovita trava i mnogo toga što nas određuje”, naglašava Joličić .
 
Narednih dana zanemariće sve svoje brojne obaveze i angažmane i biti, isključivo, Djeda Mraz, a njegova poruka djeci jeste:
                                   
Da budete srećni, zdravi i veseli
Đeda Mraz vam svima želi.
Da imate svega ko u moru vode
da vam majke braću i sestre vode.