Mozaik

Barani aktivni za Novu, prije svih Akademia

by Željko Milović | 06:01:2019 | 23:00:19

Novogodišnji koncerti prilika su za nastupe muzičara, pa ni barski nisu bili izuzetak.
 
Najaktivnija je, očekivano, shodno zanimanju koje za nju vlada u Crnoj Gori, bila rock grupa “Akademia”.
 
U svom gradu su nastupili kao predgrupa Sergeju Ćetkoviću 31. decembra, potom 1. januara svirali u Budvi na trgu ispred velikana srpskog rock zvuka “Partibrejkersa” i “Van Gogha”, a dan kasnije ispred višedecenijske pulske atrakcije, grupe “Atomsko sklonište” u Podgorici.
 

Sve ove nastupe karakterisao je povratak rock korjenima, uz dinamičan i tvrd zvuk sa Renatom Perazić kao vrsnim pratećim vokalom. Upravo će “Akademia” biti njen prateći bend na nastupu 8. januara na Cetinju, dok će na pravoslavni Božić sastav biti dio Budvanskog bazara uz grupu “Toć”.
 
Zanimljivo je da je grupa ovoga januara odbila nastupe u još dva primorska grada zbog prebukiranosti.
 

“Etno grupa Zora” je takođe nastupila na budvanskom trgu, još 29. decembra. Bili su dio novogodišnjeg spektakla na kome su te noći, pored njih, pjevali i Halid Bešlić i Marija Šerifović.
 
Andrea Demirović je nastupila 2. januara u Podgorici na trgu, praćena “Akademiom”, a ovih dana je u centru pažnje zbog ulaska u finale Montevizije.
 

Ona će se na nacionalnom takmičenju za odlazak na Eurosong u Izraelu boriti sa pjesmom “Ja sam ti san” za koju je napisala tekst, dok muziku potpisuje skupa sa Michaelom Jamesom Downom i Primožom Poglajenom.
 

Članovi rock benda “Grimm” su iz privatnih razloga odustali od nastupa za Novu godinu, ali su u decembru ubilježili nastup na muzičkom spektaklu “Montenegro pop festival” kojeg je organizovao KIC Pop Hor. Uz domaćina je u velikoj sali KIC-a nastupilo oko 30 crnogorskih pop muzičara – “Grimm” je izveo “Uspavanku”. Izuzetne emocije na tom koncertu je izazvao nastup Renate Perazić, u dijelu pjesme “Podgorica” koji je u originalu pjevao njen prerano preminuli brat Igor.