Sport

Habaneri osam prvih mjesta u Bugarskoj

by Željko Milović | 04:04:2017 | 21:51:23

Na internacionalnom takmičenju u modernom plesu, održanom proteklog vikenda u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, takmičari Plesnog kluba “Habanera” ostvarili su izuzetno dobar uspjeh - od prijavljenih osam koreografija osvojili su isto toliko prvih mjesta.
 
Takmičenje je okupilo više od 2000 učesnika iz Bugarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Rumunije i Crne Gore.
 
Pored mažoretki, koje su na najljepši način predstavile svoj grad, solisti, parovi i grupe u najpopularnijoj i najbrojnijoj disciplini street show i hip hop pokazali su pravo umijeće i zasluženo se okitili zlatnim medaljama.


Osvajači pehara i zlatnih medalja su: mažoret grupa djeca - pompon, mažoret grupa juniori - štap, hip hop  grupa djeca – “Me Too”, hip hop grupa juniori – “Habanera Crew” i street show grupa juniori –“Money In The Bank”. U kategoriji “duo hip hop juniori”, pobjedu su odnijele Jovana Marković i Milica Ćorić, dok su u kategoriji djece Lena Nikolić i Lazar Novović, pored zlatne medalje, osvojili i specijalnu nagradu.

Pobjednici na ovom takmičenju su i Radmila Novović, Milica Soković,Matija Matković, Emila Habibović, Klea Muratović,Tara Stojković, Anđelina Mitrović, Anja Barjaktarović, Ema Dervović, Ines Muslić, Hana Peročević, Chantal Nreković,Tamara Dašić, Andrea Šestović, Anja Gak, Tamara Đurnić i Violeta Tomašević.


“S ponosom i velikom emocijom predstavljamo svoj klub i grad, a upravo ovakva takmičenja podstiču i promovišu druženje, ples, timski rad i kreativnost. Ples je sport, ples je umjetnost i kako god ga shvatili, sastavni je dio njihovog života i odrastanja. Intenzivni treninzi se nastavljaju, jer nas 23. aprila očekuje  međunarodno takmičenje koje se održava u Sarajevu, gdje će učestvovati članice Barskih mažoretki”, rekla je za Bar Info Ljiljana Nikolić, umjetnički rukovodilac “Habanere”.