Sport

Marija Vuković na Univerzijadi

| 20:08:2017 | 12:34:41

Trideseta ljetnja Univerzijada svečano je otvorena spektakularnom ceremonijom u Taipeiu (Tajvan), a najveće šanse za vrhunski rezultat ima Marija Vuković, atletičarka barskog “Dionisa” u skoku uvis. Ona je i jedina sportistkinja iz Bara na najprestižnijem studentskom takmičenju.
 
Marija Vuković je bila određena da nosi crnogorsku zastavu na ceremoniji otvaranja, međutim organizator je napravio mali propust, pa je odlučeno da sve delegacije izađu zajedno. Marija je ove sezone ostvarila skok od 191cm, a ukoliko ponovi taj rezultat sigurno će biti među konkurentima za najsjajnije odličje i pokušati da nadmaši uspjeh od prije dvije godine, kada je na prethodnoj Univerzijadi u Gvangžuu osvojila četvrto mjesto. Vuković je nedavno nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Londonu.
 

Na Univerzijadi će učešća uzeti 141 zemlja članica FISU, a ukupan broj takmičara biće 7746, koji će se boriti za medalje u 21 različitom sportu u 271 disciplini.
 
Crnogorski studenti-sportisti nastupiće u džudou i atletici. Od džudista nastupiće Balša Sinanović (-73kg), Ivana Šunjević (-63kg), Lazar Daković (+100, open) i Jovana Nikić (+78, open), dok će nas u atletici predstavljati, osim Vukovićke, i Tomaš Đurović (bacanje kugle).
 
Marija Vuković će 26. avgusta skakati kvalifikacije, a dva dana kasnije na programu je finale u skoku u vis.