Sport

VIDEO: Dr Srzentić primio atletičare Mornara

by V. Šoškić, I. Kovačević, snimatelj I. Gojnić; montaža S. Sukalić | 25:08:2017 | 18:19:53

Povodom uspjeha koji je ove sezone zabilježio Atletski klub „Mornar“, u Opštini Bar je danas organizovan prijem predstavnika kluba kod predsjednika Opštine dr Zorana Srzentića. Pored predsjednika kluba Dragoslava Tomanovića, na prijemu su bili Božidar Ičević - šef stručnog štaba, Aleksandar Vujičić - član uprave „Mornara“ i član najvećih esnafskih foruma koji brinu o zdravlju atletičara, te treneri Bojana Đurković i Dragoljub Koprivica.

 
Pored njih, predsjednik Opštine je ugostio takmičare barskog kluba koji su na međunarodnim i državnim takmičenjima osvojili veliki broj medalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, državne rekordere i reprezentativce: Danijela Maljevića (višeboj), Milana Nikolića (sprinterske discipline), Luiđija Mazrekua  (400m prepone), Ognjena Vojvodića (skok u dalj), Danila Vujičića (vlasnik sedam državnih rekorda, discipline od 100 do 400 metara), Aleksandru Matković (skok u vis i skok u dalj), Asli Suljević (kladivo), Jovanu Nikolić (bacačke discipline), Darinku Đuričković (perspektivnu sportistkinju za 2015. godinu i nekadašnju petostruku prvakinju Crne Gore u pionirskoj konkurenciji u bacanju koplja i kugle), Petra Tomića (bacačke discipline), Anastasiju Pervar (100 i 400 metara prepone), Saru Ratknić (seniorsku reprezentativku na 200 i 400 metara), Vlada Đurovića (juniorski prvak na 1.500 i 3.000 metara), Mariju Kontić (discipline 100, 200 i 400 metara), Adelisu Badžović (skok u dalj) i Ognjena Baraća (110 metara prepone, državni rekorder).
 
Čestititajući im na svim ovosezonskim, kao i uspjesima iz prethodnih par sezona, dr Srzentić je istakao da mu je zadovoljstvo ugostiti klub koji u lijepom svijetlu predstavlja grad Bar.
 
„Atletika sa pravom nosi naziv 'Kraljica sportova' i vi je na zaista izvanredan način promovišete, a samim tim i našu sredinu. Ujedno, to je i bazični sport koji vas priprema za dalji život. Ništa kao sport ne promoviše državu i on je pravi ambasador zemlje, a vaši uspjesi naš grad čine prepoznatljivim. AK 'Mornar', Opština i Savez će se potruditi da obezbijede dobre uslove i na tom poslu želim da svi zajedno budemo partneri. Mi ćemo sa svoje strane kao grad dati punu podršku, jer vaši uspjesi će nam omogućiti da Bar postane i trenažni atletski centar Balkana, za šta ima predispozicije: 280 sunčanih dana, povoljnu klimu, što će svakako doprinijeti produžteku turističke sezone“ – kazao je dr Srzentić.

 
Predsjednik kluba Dragoslav Tomanović se zahvalio na prijemu i podršci koju klub ima od lokalne uprave, kao i na današnjem gestu, što je „potvrda i signal da se radi dobro i kvalitetno, ali što ne znači da ne može još bolje“.
 
Šef stručnog štaba Božidar Ičević je podvukao da su dr Dragoslav Tomanović, dr Aleksandar Vujičić i on neprekidno u klubu još od 1975. godine i da su zajedno pratili kako klub sazrijeva.
 
„I do sada smo imali podršku od lokalne uprave, ali je ovo po prvi put da na ovakav način klub dobije pordšku. Dva puta zaredom su naši juniori bili učesnici Kupa evropskih šampiona, a uz to naši seniori, juniori, juniorke, pioniri i pionirke su među najboljim u zemlji. Potvrda tome je i posljednje takmičenje u Beranama gdje je AK 'Mornar' na Državnom prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore i juniorke, od 96 medalja osvojio čak 42 (13 zlatnih, 15 srebrnih i 14 bronzanih). Sve to pokazuje da smo ove godine na šampionatima Crne Gore, skoro u svim kategorijama bili dominantni. Bili smo organizatori najvećih domaćih i evropskih takmičenja, a jedno takvo nas očekuje prve nedjelje oktobra. Biće to Jadranske atletske igre čiji je Bar organizator šesti put. Naš gost krajem septembra biće Dobromir Karamarinov, prvi potpredsjednik Evropske atletske federacije. Tema tog sastanka biće i nastojanje da se atletska tartan staza obnovi ili reparira, ali i da grad Bar postane trening centar zemalja Balkana za što je Karamarinov lično zainteresovan zbog svih pogodnosti koje naš grad ima” – kazao je Ičević.
 
Na istu temu, Bara kao grada domaćina atletskog trenažnog ili sportskog zdravstvenog centra, govorili su pored predsjednika Opštine, dr Aleksandar Vujičić, i trener i takmičar u AK „Mornar“ Dragoljub Koprivica.
 
Zajednički zaključak današnjeg sastanka jeste da je za budućnost atletskog sporta u Baru i Crnoj Gori, najvažnije pitanje rješavanje problema tartan staze, koja je odavno sprema za rekonstrukciju.