Sport

VIDEO: Mladi štoper koji daje golove

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 12:09:2017 | 14:04:48

Nikola Milošev, kadet barskog “Mornara” jedan je od najperspektivnijih mladih fudbalera. Ove godine je na čak tri utakmice, u nedostatku igrača, igrao i u napadu postigao četiri gola. Sa nepunih 16 godina već je odradio sve utakmice i pripreme za prvi tim. Fudbal je njegova opsesija, a nedosanjani san da zaigra u crnogorskoj reprezentaciji.
 
Oni koji su prošle sezone pratili utakmice Kadetske lige Mornara na "Topolici" nijesu mogli da ne primjete štopera dobre brzine, odličnog u skoku i duelu. Dobar tehničar finog pasa i brzih ideja u igri, koji se ističe znanjem.
 
Fudbal je njegova ljubav iz ranog djetinjstva. Počeo je da igra sa svega četiri godine.

 
“Fudbal sam zavolio gledajući starijeg brata kako igra, a svoje prve fudbalske korake započeo sam u školi fudbala ‘Libero’ kod Olivera Merdovića. Tamo sam proveo osam godina i mnogo sam naučio, jer je i on bio štoper kao i ja. Tu se potvrdila moja namjera da igram fudbal i dalje, a zatim prelazim u Mornar, mlađa selekcija, gdje je trener bio Zoran Đurašković. I on mi je mnogo pomagao, a ja sam morao da se trudim puno, jer nikog nisam poznavao da bih zaslužio mjesto u timu", kaže mladi fudbaler iza kojeg je uspješna sezona.
 
“Nakon dobrih treninga, iako skoro najmlađa ekipa u ligi, imali smo seriju pobjeda, nadjačali i neke favorite i ostvarili visok plasman na tabeli. Na jednoj utakmici, u roku od deset minuta postigao sam tri gola, a sljedećoj, u petnaestom minutu gol protiv Petrovca", ističe ovaj skromni momak sa ambicioznim planovima.
 
“Odigrao sam sve pripremne utakmice za prvi tim. To mi je bilo malo naporno, jer nisam navikao na takav jak tempo utakmica, a i svi su stariji od mene što je izazivalo strah i tremu. Moja želja je da zaigram na jednoj od zvaničnih utakmica, a najveći san da dobijem poziv od naše reprezentacije, za što treba mnogo da se trudim i daću maksimum od sebe", ističe Milošev.
 
Njegova velika podrška je đed Mišo, koji nije propustio nijedan njegov trening i zbog kojeg je dobio nadimak "Deda". Takođe, stalna podrška mu je i otac Zoran, koji snima sve njegove utakmice.
 
Nikola ističe da mu je u savladavanju fudbalskih vještina puno pomogao i trener Željko Mrvaljević koji je sa njim radio individualne treninge u pauzama prvenstva.
 
Ovaj talentovani mladi fudbaler prethodne tri godine bio je najbolji i osvajao prva mjesta i na opštinskim takmičenjima u trčanju.