Sport

VIDEO: Prijem povodom prvog Super kupa ABA lige

by Vesna Šoškić / Nemanja Janković, kamera i montaža Adi Karađuzović | 21:09:2017 | 16:58:41

Povodom prvog Super kupa ABA lige koji se održava u Baru, predsjednik opštine dr Zoran Srzentić priredio je prijem za čelne ljude Organizacionog odbora i predstavnike klubova učesnika. Konstatovano je da je Bar odličan domaćin i da posjeduje sve preduslove da i ovo takmičenje protekne u dobroj organizaciji i atmosferi.
 
Već prve utakmice i prvi dani Super kupa ABA lige pokazali su da je Bar pravi izbor za održavanje ovakvog takmičenja čiji su domaćini KK Mornar i opština.

 
“Zaista je to bio pravi pogodak. Mogu se zahvaliti i Opštini i Mornaru na uloženom trudu oko organizacije i pomoći da sve funkcioniše u najboljem redu. Siguran sam da će i turnir pokazati da je košarka u našoj regiji na veoma visokom nivou. To pokazuje i poslednji Euro basket, jer su sve države u regiji bile pri vrhu, tako da će publika uživati u svakoj utakmici", kazao je u izjavi za Radio Bar i Bar info nakon prijema, Krešimir Novosel, direktor ABA lige.
 
Alfa i omega barske košarke Đorđije Pavićević istakao je da je bilo manjih propusta na početku turnira, koji prate organizaciju svakog većeg takmičenja, ali već sa prvim utakmicama počela je i dobra, prava sportska atmosfera.
 
“Moramo biti presretni što je ovakva košarkaška elita i rukovodstvo ABA lige, na čelu sa Nebojšom Čovićem dala povjerenje gradu Baru da bude domaćin prvog Super kupa. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje, da će sve biti na visokom nivou i da će ovo biti odlična uvertira za početak ABA lige", kazao je Pavićević, koji je istakao da se ABA liga toliko širi i ide naprijed i da je izvanredan potez za sve bivše jugoslovenske republike što je ABA 2 liga uvrštena u takmičarski dio.
 
“KK Mornar je svojim uspjesima u prošloj sezoni, dobrim igrama i organizacijom zaslužio da prvi Super kup bude održan u Baru, ali istovremeno ovo je i veliko priznanje našem gradu koji ima kvalitetnu infrastrukturu i odlične uslove za razvoj sportskog turizma", kazao je predsjednik opštine dr Zoran Srzentić.
 
“Bar sa infrastrukturom, brojem sunčanih dana i svemu drugom što pruža, ima određene prednosti u odnosu na okruženje. Prepoznat je i sportski interes, ali i interes grada, jer je ovakvo takmičenje i njegova promocija kao centra za razvoj sportskog turizma. Ovo je način da se Bar prezentuje u svim bivšim jugoslovenskim republikma na najljepši način-kroz sport", istakao je dr Srzentić, koji je naglasio da je prijem organizovao kako bi poželio dobrodošlicu učesnicima i zahvalio se organizatorima što su Bar izabrali za Super kup, ali i da bi čuo eventualne primjedbe i sugestije kada je riječ o organizaciji.
 
Prvi Super kup ABA lige donio je i niz sportskih novina.

 
“Potrudili smo se da u novu sezonu uđemo sa nekim inovacijama. Jedna od važnih je i Super kup koji se upravo sada igra u Baru. Izuzetno je dobro gostoprimstvo i organizacija, naravno kao i svaki turnir i ovaj prati poneki propust, ali sve ide kako treba i nastavićemo tu tradiciju. Novina je i to što smo prvu ABA ligu sveli na 12 timova, da li je to optimum ne znam, volio bih da bude i više klubova, ali naše trenutne, realne mogućnosti su te. Takođe, novina je i druga ABA liga koja bi trebalo da pospješi podizanje kvaliteta košarke u regionu. Biće ove sezone jedan ili dva juniorska turnira, učesnika I ili II ABA lige... To su sve inovacije, nadam se da će i nacionalni savezi prepoznati na pravi način sve ove ideje", kazao je Nebojša Čović, predsjednik ABA lige.
 
Početak turnira za Barane je bio uspješan. Mornar je već prvog dana takmičenja ostvario važnu pobjedu protiv Partizana.