Sport

VIDEO: Za vikend održan Atletski kup

by Vesna Šoškić i Nemanja Janković; snimatelj i montažer Adi Karađuzović | 09:10:2017 | 15:13:33

Proteklog vikenda u Baru su održani VI Jadranski atletski susreti za atletičare do 16 godina, čiji je domaćin bio AK “Mornar”. Najuspješnija je bila ekipa “Velenja” iz Slovenije sa 81 bodom, dok su drugo i treće mjesto podijelili ASK “Split” i AK “Mornar”. Susrete je otvorio predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
Iako su Jadranski atletski susreti u subotu zbog lošeg vremena odloženi na kratko, takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, fer i korektnom sportskom nadmetanju. Trijumfovala je ekipa “Velenja” iz Slovenije koja je i na prošlim Susretima u Baru osvojila prvo mjesto.

 
“Drugi put smo u Baru, bili smo prije 4 godine i tada smo pobijedili. Bilo je gusto, dobri takmičari, ali sve je proteklo dobro, uprkos lošem vremenu na početku i kratkog odlaganja”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Ivan Lampert iz AK “Velenje”.
 
Učestvovalo je 150 takmičara iz šest država regiona. Jadranske susrete otvorio je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić.
 
“Prije svega, zahvalio bih se AK ‘Mornar’ i klubu iz Splita koji su inicijatori ovog takmičenja i, kao što sam kazao u pozdravnoj riječi, ovakvi Susreti znače razvijanje takmičarskog duha, širenje prijateljstva. Atletika je u našem gradu prepoznata kao jedan od najuspješnijih  sportova, a ‘Mornar’ je nosioc tog razvoja. Kiša i vjetar su nas samo na kratko omeli, jer Bar je sunčan grad, što je potvrđeno i danas. Poželio sam svim takmičarima da ostvare što bolje rezultate, ostvare svoje lične rekorde, uživaju u starim i stiču nova prijateljstva”, kazao je čelni čovjek barske opštine dr Zoran Srzentić.
 
Na Jadranskim susretima sa svojom mladom ekipom bio je i legenda jugoslovenske atletike Dragutin Topić.
 

 
“Više nego prijatno mi je svaki put kada dođem u Bar, imam ovdje prijatelje i u ‘Mornaru’ i u AK ‘Sanja’. Zaista sam prezadovoljan, fantastična je atmosfera, djeca uživaju, a to je najvažnije. Moja ekipa jeste najmlađa, ali dobro smo se držali i pokazali, i što je najbitnije, djeca su se družila sa drugarima iz okruženja, razmijenili iskustva, stekli nova prijateljstva, a možda se rodila i neka nova ljubav”, kazao je proslavljeni atletičar Dragutin Topić.
 
Predstavnici AK “Mornar”, kao organizatori, zadovoljni su što je još jedan atletski kup u Baru dobro protekao. “To je i još jedna potvrda da Bar zaslužuje da postane evropski atletski centar”, istakao je predsjednik AK “Mornar” dr Dragoslav Tomanović, koji je kazao da je takmičenje sa ovoliko učesnika kompleksno za organizaciju, ali je podrška Opštine i kompanija Luka Bar, ‘Voli’, ‘Bonesa’ i drugih, organizatorima olakšala kompletan posao.

 
Pozitivne utiske nakon takmičenja sa novinarima je podijelio i Boro Ičević, sekretar AK “Mornar”.
 
“Najpozitivnije od svega jeste da se društvo širi i da iz godine u godinu imamo sve više takmičara”, kazao je Ičević, i najavio da će iduće godine domaćin Jadranskim atletskim susretima biti klub iz Skadra na novoj atletskoj stazi.