Sport

Besplatni sistematski pregled za 40 mladih atletičara

by Željko Milović | 04:11:2017 | 20:23:33

Danas je u Kliničkom Centru Podgorica - Institut  za bolesti djece izvršen kompletan zdravstveni sistematski pregled dijela sportista Atletskog saveza Crne Gore, uzrasta od 10 do 15 godina, od čega je najviše bilo Barana.
 
U skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti zdravstvene zaštite sportista, koji je potpisan između Ministarstva sporta i Kliničkog Centra Crne Gore, besplatni sistematski pregledi za djecu koja se bave sportom i registrovana su u sportskim klubovima, u Institutu za bolesti djece, počeli su još 24. septembra. Ministarstvo sporta je u koordinaciji sa Odbojkaškim, Fudbalskim, Rukometnim, Vaterpolo i plivačkim i Košarkaškim savezom Crne Gore na početku ovog projekta formiralo spisak od 200 sportista koji su prvi pregledani.
 
Današnju grupu je sačinjavalo oko 40 atletičara iz barskih klubova “Bar”, “Sanja” i “Mornar”, zatim cetinjskog “Lovćena” i podgoričke “Budućnosti”. Pored mladih atletičara, pregledu su prisustvovali i treneri Danijela Vojinović, Sanja Đurnić, Božidar Ičević, Ivan Popović i Stojan Stanišić. Ispred ASCG, u zdravstvenoj ustanovi su bili generalni sekretar Milan Madžgalj i komesar za takmičenja ASCG Savo Pavlović iz Bara, a ispred Ministarstva sporta glavni kordinator Snežana Ivanović.
 
“Ovo je odlična akcija Ministarstva sporta na zdravstvenoj zaštiti najmađe kategorije sportista, koji su dobili besplatan kompletan sistematski pregled i ovjerene takmičarske legitimacije”, izjavio je Milan Madžgalj, generalni sekretar ASCG.