Sport

Uspjeh Habanere u Skoplju

by Željko Milović | 14:11:2017 | 13:30:52

Proteklog vikenda u Skoplju održano je međunarodno takmičenje u modernom plesu “Dance Masters 2017”, na kome su takmičari barske “Habanere” i ovog puta napravili odlične rezultate, osvojivši dva prva, tri druga, po jedno treće i četvrto mjesto.
 
Pored takmičara iz Makedonije, zemlje domaćina, odličnu atmosferu tokom oba dana priredili su i učesnici iz Slovenije, Albanije, Srbije, Rusije, Bugarske, Litvanije, Poljske i Crne Gore, njih oko 2500 iz preko 50 plesnih klubova.


Pobjednički pehar i zlatna medalja pripala je latino formaciji djeca “Latin Ladies” i Anastasiji Davidovoj - latin solo. Drugo mjesto i srebrne medalje osvojili su street show formacija djeca “Dirigenti”, latin show solo junior Radmila Novović i hip hop solo dječaci Lazar Novović. Treće mjesto i bronzana medalja pripala je hip hop grupi “Habanera Crew”, dok se Lena Nikolić u konkurenciji od 55 takmičarki plasirala u finale hip-hop solo djevojčice i osvojila 4. mjesto.


“Veoma smo ponosni na naše takmičare i zadovoljni postignutim rezultatima, jer su pored brojne i jake konkurencije izborili mjesto među najboljim plesačima. To su Anja Barjaktarović, Milica Soković, Sofija Labović, Irina i Andrei Kruta, Lena Nikolić, Lazar i Radmila Novović, Bisera Nikezić, Jelena Đuričić, Maša Đurović, Anđela Stojanović i Anastasija Davidova. Slobodno vrijeme takmičari su proveli u organizovanom obilasku grada uz vodiča koji im je predstavio znamenitosti grada Skoplja, njegovu istoriju, kulturu i tradiciju”, istakla je za Bar Info umjetnički rukovodilac “Habanere” Ljiljana Nikolić