Sport

Glasajmo za Draganu da ode na trku po Sjevernom polu

by CdM | 17:11:2017 | 09:17:25

Baranka Dragana Čejović (50), nastanjena u Grčkoj, čiji je višegodišnji užitak trčanje u prirodi i na atraktivnim lokacijama želi da ostvari svoj san - da obezbijedi mjesto na čuvenoj Fjällräven Polar trci na Sjevernom polu. U tome joj treba naša pomoć.
 
Nekadašnja solistkinja hora „Blažo Jokov Orlandić“ i jedna od najboljih učenica svoje generacije u Gimnaziji je za života istrčala preko 1.000 kilometara ukupno, a samo ove godine uspjela je da „odradi“ Rodopi Challenge (82 kilometara) i Cappadocia Ultra Trail (114 kilometara), pri čemu je bila prva u kategoriji žena u njenim godinama, a četvrta u ukupnom ženskom plasmanu.

 
Osim trčanja, bavi se i planinarenjem, a njen najveći poduhvat do sada je bio uspon na vrh Island Peak na Himalajima, gdje se ispela na preko 6.600 metara nadmorske visine. 

Pravila prijavljivanja su jasna: iz svake regije ili države osoba sa najviše glasova ima zagarantovano mjesto na trci, a o drugom mjestu odlučuje žiri. Glasanje se vrši isključivo posredstvom ličnog Facebook profila kako bi Polar mogao garantovati fer uslove. 
Procedura glasanja je vrlo jednostavna. Potrebno je posjetiti njihovu zvaničnu stranicu http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=168 i pritisnuti dugme VOTE ispod njene slike.

Dakle, mobilne, kompjutere i ostale sprave u ruke i glasajte, pa da se javi reportažom sa Arktika, okružena irvasima, muflonima, leminzima, sniježnim sovama, bijelim lisicama i polarnim medvedima.