Sport

Veliki uspjeh Habanere na Svjetskom prvenstvu u Atini

priredila: Darija Marđokić | 20:12:2017 | 12:35:03

Na Svjetskom prvenstvu u latin show-u koje se održalo u Atini 15. i 16. decembra, plesni klub “Habanera” je do sada ostvario najbolji uspjeh i veliki napredak na svjetskom nivou.
 
Plesni tim, u sastavu Andrea i Irina Kruta, Bisera Nikezić, Elena Stojanović, Lena Nikolić i Anđela Stojanović osvojio je šesto mjesto. Svjetsko prvenstvo u latino show-u organizovala je International Dance Organization IDO Dance i IDO Greece , a učestvovalo više od dvije hiljade takmičara iz Italije, Kipra, Grčke , Poljske, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Rusije...

 
Drugog dana prvenstva, plesači “Habanere” imali su nastup u solo i duo kategorijama, gdje su takođe ostvarili zapažene rezultate. Leonod Filipov i Anastaija Davidova osvojili su 10. mjesto u konkurenciji od 16 parova, a Egor Tarasov i Lena Nikolić 20. mjesto od 39 parova. U kategoriji “solo latin” - djeca, Lena Nikolić zauzela je 28. mjesto od 44. takmičarke, dok je Radmila Novović, u kategoriji “solo junior”, osvojila 63. mjesto od ukupni  71. takmičarke.
 
U sklopu prvenstva održao se V Mediteranean Dance Cup koji je okupio više od hiljadu takmičara, a na kojem su takmičari Habanere ostvarili odlične rezultate.

 
Pobjednički pehar i zlatne medalje osvojili su Lazar Novović “hip hop solo”, Lena Nikolić i Egor Tarasov –“latin show duo junior”, Welcome to wonderland –“ show dance” grupa djeca, “mažoretke grupa djeca” i “mažoretke grupa juniorke” za koreografije sa pomponima i štapom. Drugo mjesto osvojili su Svetlana Zabiiako –“street show solo” i Dirigenti – “street show” grupa djece.
 
“Veoma smo zadovoljni uspjehom naših takmičara na Svjetskom prvenstvu u latin show-u kao i na Mediteranskom Kupu. Pokazali su se kao najbolji reprezenti svoje zemlje, grada i kluba kada je sportski ples u pitanju. Pored nedavnog učešća na svjetskom prvenstvu u hip hop-u gdje su naši takmičari ostvarili zapažen rezultat, ovaj uspjeh u latin show-u je dodatna satisfakcija za naše takmičare i napredak u plesu. Sve nagrađivane koreografije, ali i nove koje će izvoditi plesne grupe, publika će moći da vidi na tradicionalnom koncertu ‘Novogodišnje čarolije’ koji će biti održan u sali Doma Kulture u četvrtak 28. decembra od 19 časova“, kazala je Ljilja Nikolić, umjetnički direktor „Habanere“.