Sport

Za Habaneru 13 zlatnih i 9 srebrnih medalja

| 20:03:2018 | 18:37:39

Državno prvenstvo u modernim plesovima, u organizaciji Saveza sportskog plesa Crne Gore, održano je  u nedjelju u Podgorici, u sportskoj dvorani Univerziteta Crne Gore. Za titulu državnog prvaka nadmetalo se blizu 1000 takmičara iz 18 plesnih klubova u starosnim kategorijama: pčelica, djece, juniora i seniora.

Na takmičenju se učestvovali članovi plesnog kluba “Habanera” i “Barske mažoretke”, koji su od 22 prijavljene koreografije osvojili 13 zlatnih i 9 srebrnih odličja.

 
U kategoriji solista pobjednik je Lazar Novović (hip hop-dječaci), dok je drugo mjesto osvojio Matija Matković. U kategoriji hip-hop djevojčice, prvo mjesto osvojila je Lena Nikolić, a drugo Anđela Stojanović.

U kategoriji parova prvo mjesto osvojili su Jovana Marković i Milica Ćorić (hip-hop juniorke), Leonid Filipov i Anastasija Davidova (latin-show djeca), Jegor Tarasov i Lena Nikolić (latin-show juniori), dok su drugo mjesto zauzele Belma Nikezić i Vanja Lutovac (street-show juniorke).


U izvođenju grupnih koreogarfija zlatne medalje i pobjednički pehar osvojile su grupe “Pipi duga čarapa” (kategorija pčelice), “Dirigenti” (kategorija djece) i “Habanera Crew” (hip-hop grupa juniori).

U formacijama, titulu državnog prvaka osvojile su hip-hop formacija (kategorija djece), Latin Show formacija (juniori) i “Welcome To Wonderland” formacija show-dance (kategorija djece). Drugo mjesto osvojile su formacije “Mini Maus” (pčelice), “Mačkice” (djeca) i “hip-hop formacija” (juniori). U disciplini mažoret plesa prvo mjesto osvojile su formacija “Pompon” juniorke i “Štap grupa” seniorke, dok su drugo mjesto osvojile formacije djece za koreografije “Štap” i “Pompon”, kao i juniorke za koreografiju sa štapom.


“Bilo nam je zadovoljstvo učestvovati na državnom prvenstvu i biti rame uz rame sa brojnim i kvalitetnim plesačima iz cijele Crne Gore. Zadovoljni smo sa ostvarenim rezultatima i zahvalni roditeljima na  podršci koju su pružali sa tribina. Predstoje nam pripreme za Svjestsko prvenstvo u latino plesu, koje se održava krajem maja u Đenovi, kao i učešće na međunarodnim takmičenjima u modernom i mažoret-plesu”, rekla je za Bar Info Ljilja Nikolić, umjetnički rukoodilac “Habanere”. 

Crnogorski plesači su osvajanjem titule državnog prvaka ostvarili učešće na predstojećim evropskim i svjetskim takmičenjima.