Sport

Predavanje o značaju sporta na Sportskim igrama Mrkojevića

| 05:08:2018 | 20:48:23

U organizaciji NVU “Sportski talenat” iz Bara, sinoć je okviru programa 10. Sportskih igara u Mrkojevićima u konferencijskoj  sali “Kalamper Hotel & Spa” održano predavanje na temu “Značaj sporta u društvenoj zajednici sa posebnim akcentom na značaj sporta u razvoju djece”. Predavač je bio Dragan Nešić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

 
Kakvi su putevi do postizanja upjeha u životu i u sportu, čemu trebaju težiti sportski radnici, roditelji i društvena zajednica, koliko psihološki motivacioni aspekt znači u stavranju rezultata i stručne karijere kroz život, ukazao je kroz predavanje i međusobni razgovor Dragan Nešić, koji je sa učesnicima predavanja podijelio bogato iskustvo koje stekao tokom trenerske karijere.
 
“Naša ciljna grupa na ovom predavanju bili su sportski radnici, roditelji djece koja treniraju u Omladinskom odbojkaškom klubu ‘Mrkojevići’, ugledni javni i društveni radnici grada Bara, kao i mladi ljudi pred kojima je izazovna životna karijera. Vjerujem da ćemo kroz ovakve vrste predavanja svi zajedno ovdje u Mrkojevićima shvatiti i prihvatiti kako je od važnosti da sport zauzme posebno mjesto u  razvoju zdravog, modernog i naprednog društva”, istakao je dugogodišnji koordinator igara prof. Elvir Bajramović.
 

Na kraju programa, savietnik predsjednika Opštine Bar Asim Andrić simbolično je uručio zahvalnicu predavaču Draganu Nešiću za stručnu pomoć na unaprjeđenju sporta i kulture u opštini Bar na jubilarnoj manifestacji “10. Sportske igre Mrkojevići 2018”.