Sport

Okončane 10. Sportske igre u Mrkojevićima

| 10:08:2018 | 11:48:55

Finalnom utakmicom u malom fudbalu između “Ultrasa” i “Rossonera” (2:2, 3:1 penali), te dodjelom priznanja pokroviteljima, najuspješnijim takmičarima i ekipama na igrama, okončane su 10. Sportske igre u Mrkojevićima. Okupile su preko 200 takmičara, koji su se 11 dana nadmetali u više sportova i sportskih disciplina.
 
Nekadašnji “Dani Mrkojevića”, osnovani 2004. godine, sada su svedeni na sportske igre iza čije organizacije, sa puno entuzijazma, od 2009. godine stoji profesor fizičkog vaspitanja Elvir Bajramović.

 
“Jubilarna manifestacija je ove godine po svim parametrima pokazala da MZ Mrkojevići ima šta za ponuditi, na samo svojim mještanima, nego i kompletnom gradu. Vjerujem da će ovakvi susreti zbližavati ljude, činiti ih srećnim i zadovljnim. Zahvaljujem se preduzeću ‘Kalamper’ koje je bilo generalni pokrovitelj ove manifestcije čitavu deceniju, kao i svim ostalim prijateljima manifestacije koji su dali izuzetan doprinos u njemom očuvanju”, kazao je Elvir Bajramović.
 
Na završnoj večeri manifestacije predsjednik Opštine Dušan Raičević je pozdravio prisutne, učesnike, organizatore i ujedno izrazio zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije, koja je “jako značajna za grad Bar”, uz nadu da ona istraje i u narednom periodu.

 
“Izražavam zahvalnost organizatorima manifestacije što sam pozvan da večeras budem u društvu dragih Mrkojevića koji se već deset godina u toku ljetnjih mjeseci okupljaju na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Mrkojevići su vjekovima poznati kao jedno bogato zaleđe koje zdravim proizvodima snadbijeva naš grad, ali isto tako  poznati su da njeguju i zdrave stilove života. Večeras smo se okupili na mjestu koje je pod vedrim nebom, ali uz želju i obavezu da svaki od nas u narednom periodu učini sve da Mrkojevići dobiju toliko očekivnu sportsku dvoranu koju itekako zalužuju. Uz lokalnu samoupravu koja je spremna da podrži ovako jedan važan projekat, uz podršku privrednika i dijaspore Mrkojevića koja je proteklih godina doprinosila razvitku ovog kraja, siguran sam da ćemo svi zajedno uložiti maksimalni napor u riješavanju ovog problema”, poručio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

 
Nagrade najuspješnim takmičarima na ovogodišnjim igrama uručili su predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, savjetnik predsjednika Opštine Asim Andrić, mr Ćazim Alković, prof. Neđeljko Đurović, prof. Elvir Bajramović, dipl. ing. nautike Emin Useinović, dipl. ing. građevine Tijana Duraković i student Stela Muslić.
 
Najupješniji takmičari i ekipe na ovogodinjim 10. Sportskim igrama u Mrkojevićima:
 
 
Plivanje, rekreativci:
1.            Milan Popivoda
2.            Marko Čejović
3.            Senad Bulić
 
Plivanje, dječaci:
1.            Luka Vujošević
2.            Emir Alković
3.            Darijan Arabelović
 
Plivanje, djevojčice:
1.            Mihana Škretović
2.            Šejla Arabelović
3.            Šejla Alković
 
 
Skokovi u vodu:
1.            Filip Matović
2.            Milan Lilić
3.            Emin Useinović
 
Ronjenje na dah:
1.            Senad Bulić
2.            Filip Matović
3.            Marko Čejović
 
Kajak, dvosjed:
1.            Marko Čejović i Elvir Bajramović
2.            Filip Matović i Senad Bulić
3.            Ćazim Alković i Emir Alković
 
               
Pucanje u glinene golubove:
1.            Aldin Žuđelović
2.            Elmedin Kalezić
3.            Mustafa Kalamperović
 
Bilijar:
1.            Bojan Kukalj
2.            Enis Andrić
3.            Jovan Babović
 
Odbojka, žene:
1.            Kamenički most
2.            Veliki Pijesak
3.            Mrkojevići
 
Odbojka, muškarci:
1.            Gorana
2.            Mrkojevići
3.            Ultras
 
Mali fudbal:
1.            Ultras
2.            Rossoneri
3.            Velembusi

 
Najmlađi takmičar u istoriji ovog takmičenja bio je šestogodišnji Darian Kalamperović.