Sport

Crossfit za snagu, mobilnost, eksplozivnost i bolje zdravlje

Zakupljeni reklamni prostor | 09:11:2018 | 13:11:47

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR
 
Šta je CrossFit?
 
CrossFit (krosfit) je napredni fitness program koji se bazira na funkcionalnim pokretima, a ovi pokreti odražavaju najbolje aspekte olimpijskih disciplina poput gimnastike, dizanja tegova, pliometrije, trčanja, veslanja, plivanja (ukoliko postoje uslovi za to) i još mnogo toga koji se izvode pri visokom intenzitetu.
 
Cilj CrossFit-a je da Vas pripremi za svakodnevne aktivnosti. Ideja je stalno mijenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Konstantnom promjenom različitih pokreta i intenziteta dobijaju se sjajni i brzo vidljivi rezultati, što je možda i glavni razlog za veliku popularnost ovog sporta. Uz povećanje mišićne mase, snage, mobilnosti i eksplozivnosti, CrossFit je zaslužan i za bolje zdravlje onih koji ga praktikuju. Radi se po principu polu-personalnih treninga gdje licencirani trener vodi grupu do 20-ak članova u terminu koji traje sat vremena, kojima postavlja program i dozira intenzitet shodno psihofizičkom stanju svakog člana kluba. Pravila i standardi tokom izvođenja vježbi su unaprijed definisani. Ovaj veoma zanimljiv način treninga se može prilagoditi svakome, nezavisno od starosne dobi, pola ili fizičke kondicije, a njime mogu da se bave i profesionalni sportisti, vrhunske atlete sa takmičarskim ambicijama, adolescenti i rekreativci.

 
Na našem Facebook i Instagram profilu i YouTube kanalu možete vidjeti kako izgledaju tipični CrossFit treninzi, sa mnoštvom elemenata koji se mogu iskoristiti u treningu, kao i kako izgleda tipična CrossFit hala ili “box”, kako se žargonski zove u ovom sportu. Karakteristika CrossFit-a je upotreba vrlo malo rekvizita u poređenju sa modernim teretanama, tako se u box-evima može naći vrlo malo sprava, ali se zato one koriste na bezbroj načina, jednostavno u box-u nema sprave koja skuplja prašinu ili se koristi za odlaganje peškira.
 
Facebook: www.facebook.com/cfstation.me/
Instagram: www.instagram.com/cfstation.me/
YouTube: www.youtube.com/channel/UC-ZRZhL6HOeF154Z0QNWIiw
 
O nama
 
Kao veliki ljubitelji jednog od najbrže rastućeg rekreativnog sporta današnjice, odlučili smo da osnujemo NVO "Jači nego Juče", odnosno prvi i jedini CrossFit klub u gradu Baru. Osnivači kluba su Miloš Mirković i Predrag Vojvodić, a CF “Station” je počeo sa radom 9. septembra 2017. godine.

 
Iako smo vrata našeg box-a otvorili u septembru prošle godine, na ovom projektu smo počeli da radimo mnogo ranije, obišli smo sve veće CrossFit klubove u regionu, dobivši mnogo prijedloga i sugestija od naših prijatelja kako da napravimo što bolji klub. Već tada smo pričali o budućim takmičenjima i događajima, gdje su svi izrazili veliku želju da se odazovu svakom našem pozivu.
 
Ozbiljnost kojom smo ušli u ovaj projekat prepoznali su i u redakciji online portala mondo.me, gdje smo učestvovali u Mondo Fitnes Izazovu, zajedno sa našim kolegama iz Podgorice, Nikšića i Tivta.

 
Kao jedan od najmlađih CF klubova u Srbiji i Crnoj Gori, učestvovali smo i u CrossFit Ligi Srbije i Crne Gore 2018, gdje su naši takmičari imali solidne rezultate, ali na žalost nisu uspjeli da se kvalifikuju za finalno takmičenje, koje se održalo u Nišu. Osim Crossfit lige, naši članovi su predstavljali klub na još nekoliko takmičenja u regionu, Kup Spartanac 2017, Kolubarski kup, Legionari Kup - Bitka timova. I ove godine ćemo imati predstavnike u CrossFit Ligi Srbije i Crne Gore 2019. i nadamo se da će neko od naših uspjeti da izbori mjesto na finalnom takmičenju.
 
U cilju promocije CrossFit-a, organizovali smo i seminar olimpijskog dizanja tegova u aprilu mjesecu ove godine. Seminar je vodio priznati trener olimpijskog dizanja tegova Milan Spasić, a okupio je sve Crossfit enzuzijaste iz Crne Gore, koji su, uz naše članove, prisustvovali dvodnevnom seminaru. Posebno nam je drago bilo što smo bili dio prvog Fitnes festivala u Baru, koji je ljetos organizovala Tamara Vojvodić, sa kojom dijelimo ljubav prema sportu i fitnesu.

 
Ponosni smo što je naša hala ugostila i bivšu NBA zvijezdu Aleksandra Sašu Pavlovića, žensku reprezentaciju Crne Gore U16 u fudbalu, košarkašku legendu Dušana Kecmana, ali i mnogo putnika namjernika iz zemlje, regiona i zemalja poput Poljske, Švedske, Finske, Portugala, Brazila koji su odabrani naš box za njihov trening.
 
Pored CrossFit režima treninga, naši treneri Branislav Nenezić i Haris Šabović, zajedno sa pomoćnim trenerom Tatjanom Vojvodić, uspješno vode i grupu sa akcentom na funkcionalni trening, koja je namijenjena svima onima kojima CrossFit ne leži i ne odgovara.
 
Pozivamo Vas da dođete i probate, obećavamo da ćete se navući. Prvi trening je besplatan!
 
Budite jači nego juče!
 
ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR