Sport

Vučević na All Star meču!

Vijesti / Bar info | 01:02:2019 | 09:50:34

Baranin Nikola Vučević zaigraće na all-star meču, kao prvi iz naše države kome je to pošlo za rukom.
 
Neposredno pred početak meča njegovog “Orlanda” sa “Indianom”, u jedan sat iza ponoći, Nikola Vučević je saznao da je postao All star igrač.
 
Kada su to saopštili čelnici kluba Džoel Glas i Džordž Galante, pogledom je potražio roditelje na tribinama i poslao im znak: “Uspio sam”.
 
Saigrači i trener Kliford uputili su prve čestitke, a nakon utakmice on je čestitao njima.
 
“Jasno je da sam uspio, ali moj tim mi je pomogao. Počeo sam dobro sezonu, a saigrači i treneri su me gurali naprijed svaki dan da igram još bolje. Koliko je ovo pojedinačna, toliko je i timska nagrada. Ponosan sam što ću predstavljati cijelu organizaciju i moje saigrače”, rekao je Vučević.
 
Vučevića su među rezerve Istoka izabrali treneri NBA klubova. Saigrači su mu nakon meča priredili iznenađenje u svlačionici - hladna voda i led dočekali su njihovog All star momka.
 

Nikola Vučević je rođen u Švajcarskoj, 1990. godine, crnogorski je košarkaški reprezentativac, visok 2,13 m i igra na poziciji centra.
 
Kao srednjoškolac je otišao u SAD gde je igrao za “Stonridž Prep” i bio najdominantiji igrač u tom takmičenju. Potom je igrao je na Univerzitetu Južna Kalifornija tri godine.
 
Odabran je kao 16 pik NBA drafta 2011. od strane “Filadelfija seventisiksersa”. Tokom lokauta nastupao je za “Budućnost” iz Podgorice. U svojoj prvoj sezoni za “Filadelfiju” odigrao je 51 utakmicu, od toga 15 kao starter, i prosečno postizao 5,5 poena i 4,8 skoka. Avgusta 2012. je zamijenjen u “Orlando medžik”, u trejdu četiri tima.
 
Vučević je član košarkaške reprezentacije Crne Gore, sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2011. u Litvaniji, 2013. u Sloveniji i 2017. u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.
 
Nikola Vučević je sin Borislava Bora Vučevića, bivšeg košarkaša barske “Mladosti”, člana šampionske ekipe “Bosne” iz Sarajeva.