Intervju

Goran Karan: Uvijek mi je drago doći ovdje

by Vjera Knežević Vučićević | 26:08:2017 | 19:51:08

Na izuzetno uspjeloj manifestaciji "Spičansko veče" koja je treću godinu zaredom krajem avgusta održana u Sutomoru, jedan od učesnika muzičkog segmenta programa bio je i regionalno popularni Splićanin Goran Karan.
 
Uprkos izuzetno napornom i zgusnutom rasporedu nastupa i tome što je cijelo ljeto proveo "na točkovima" i bini, harizmatični, srdačni, nasmijani Goran Karan plijeni spontanošću i ležernošću. U razgovoru je jedna od najvećih pop zvijezdi regiona opuštena, svježa. Ničim ne odaje da je prethodne dvije noći proveo u vožnji kroz pola bivše Jugoslavije...
 
“Čest sam gost u Crnoj Gori, ovoga ljeta sam nekoliko puta bio ovdje i uvijek mi je drago doći. Nadao sam se da ću se ponovo popeti na Lovćen, to je nešto zaista osobito... Ipak, je to neizvodljivo, jer odmah nakon koncerta u Sutomoru ponovo sijedam za volan. Ovaj vikend je bio jedan od napornijih, puno putovanja, nastupa... Krenuli smo iz Splita za Sloveniju (inače, razgovarate sa pjevačem, a ja sam ustvari profesionalni vozač) vozio sam cijelu noć, potom smo cijeli dan prespavali, imali nastup, pa odmah krenuli u Crnu Goru. Vozio sam 11 sati bez prekida... Iz Crne Gore krećemo na Hvar, pa ćemo tako povezati tri neprospavane noći”, uz osmijeh priča Goran.

 
Za nastupe na našem primorju vezuju ga isključivo prijatne uspomene. Rado se prisjeća prosidbe koja se dogodila prije dva mjeseca u Kotoru, kada ga je jedan mladić zamolio da na njegovom koncertu ponudi prsten djevojci.
 
“Možeš, prijatelju, sviramo vjeridbe, ali razvode ne sviramo... Pazi zato šta ćeš raditi poslije”, savjetovao je mladog prosca. Kaže da je ispalo odlično i da je lijepo kada posebni trenuci daju pečat nastupima.
 
“Iako novih pjesama uvijek ima, publika želi da čuje i stare, pa uvijek treba tražiti motiv da se ‘osvježiš’ i budeš dobre volje... Upravo zato događaji kao što je prosidba, budu inspiracija za sve- i mene na sceni i ljudima ispred bine...”, objašnjava Karan. Zadovoljan je i reakcijama publike na novu pjesmu "Glas sa juga" koja se ukomponovana sa atraktivnim spotom, kako kaže "sasvim fino vrti".
Ipak, ono što je osim brojnih nastupa, ovom ljetu dalo specifičnu draž i obilježilo pjevačevu bogatu karijeru je projekat "Naša bila štorija".

 
“Ono najvažnije, zbog čega mi je pao kamen sa srca je mjuzikl koji sam devet godina radio sa Nenom Ninčevićem. Pjevaju nam Severina, Daniela, Tadi Spalato, Zorica Bučić, Giuliano, Mirela Meić... Ima 16 pjesama, a koncertnu promociju smo imali u aprilu Velikoj dvorani na Gripama u Splitu. To je bilo najljepše veče u mom životu u Splitu, a hvala Bogu, bilo ih je mnogo lijepih. U jednom trenutku nas četvoro je plakalo na bini, a sa nama i četiri i po hiljade ljudi. Sa tim projektom smo bili u Zagrebu, ići ćemo i u Ljubljanu... Nadam se da ćemo doći i kod vas ovdje, jer je to zvučna slika moga djetinjstva”, priča poznati pjevač.
 
Iako u ovom momentu ima završenih čak 30 novih pjesama, najvažnije mu je što je ova devet godina duga priča dobila svoj epilog onako kako su još u njenom povoju autori zamislili- svi učesnici i publika su oduševljeni.