Intervju

Andrea: Izgledala sam kao filmski lik na Monteviziji

by FOS Media, photo by Đorđe Živaljević | 16:02:2019 | 12:17:24

Izbor za crnogorskog predstavnika na pjesmi Evrovizije završio se prije nekoliko dana, a za odlazak u Tel Aviv takmičilo se pet izvođača. Veliku pažnju publike izazvala je Baranka Andrea Demirović koja je pjesmom “Ti si mi san” i nastupom pobrala sve pozitivne komentare javnosti. Iako je trećeplasirana, nije razočarana, već vjeruje da će pjesma postati veliki hit.
 
“Ne bih predavala pjesmu na konkurs da nisam mislila da zavrjeđuje prolazak na Eurosong. Isto tako nisam razočarana neodlaskom jer sam ispunila jedan od zadatih ciljeva, a to je skretanje pažnje na novi muzički stil kojim sam počela da se bavim od pjesme ‘Pamti’”, kaže Andrea za FOS.
 

Njen nastup na Monteviziji mnogi opisuju kao minimalistički i efektan, a pjesma je, kako kažu, stvorena za MTV. Ali, i pored odličnih komentara, ovaj nastup Andrei nije donio odlazak u Tel Aviv i još jednu šansu da prezentuje Crnu Goru na velikom muzičkom takmičenju.

“Zapamtila sam zanimljiv komentar na jednom portalu: ‘E, moja Andrea, Crnogorci su još u 1918. a ti si napravila pjesmu za 2028.’. Iako je duhovito, prilično je istinito. Mnogi ovdje nisu spremni za moderni zvuk i to je potpuno OK, ali meni je postalo dosadno i besmisleno da pravim muziku sa ’Sunčanih skala’. Po mišljenju fanova Eurosonga iz čitave Evrope pjesma je mogla do finala ove godine, samo da se preplivala Montevizija. To, naravno, nikada nećemo saznati“,kaže Andrea u razgovoru za FOS.
 

S obzirom na to da je pjesma dobila brojne pohvale, Andrea ne krije da je prilično iznenađena činjenicom da su izostali glasovi publike.
 
“To me je potpuno iznenadilo. Činilo se vrlo nerealnim da dobijem manje glasova od ostalih učesnika Montevizije, jer sam favorizovana u mnogim anketama pred sami nastup. Jedan od mogućih razloga leži u činjenici da je masovno ljudima iz Bara i okoline bilo onemogućeno glasanje tu noć. Njihove reakcije po portalima to dokazuju, a i u direktnim kontaktima mi kažu da je bilo velikih tehničkih problema sa operaterima zato što im poruke nisu prolazile. Ipak, to sve nije toliko bitno. Čini mi se da su se gledaoci dobro zabavili uz Monteviziju jer su pjesme bile stilski šarenolike, a nastupi kreativni. RTCG se stvano potrudila da napravi dobar šou”, priča naša sagovornica.
 
Cjelokupan nastup je upotpunio Andrein stajling za koji je bio zadužen poznati crnogorski kreator Lazar Ilić. On je uveliko doprinio, kako Andrea sa ponosom kaže, da na sceni izgleda kao filmski lik.
 
“Može se reći da je Laki dobio prilično jasan zadatak, a to je da kreira scenski kostim za filmsku priču, a ne večernju haljinu za estradnu svečanost. Na moje zadovoljstvo, on je to savršeno dobro uradio i ja sam na bini stvarno izgledala kao filmski lik, a ne kao gošća u nekom hotelu za Novu godinu. Ipak, najzaslužniji što je ta scena profunkcionisala, bio je sjajni pjevač i glumac Ognjen Damjanović, dok mu je karakter izgradio najbolji crnogorski dvojac za specijalne efekte šminkom: Željko Todorović i Ana Čedovište”.
 

Nastup je radio Zoran Marković Zonjo, a on će biti zadužen i za spot, koji će uskoro početi da snimaju. Andrea ne krije da i sama jedva čeka da vidi šta je kreativni tim smislio ovoga puta.
 
“Tajanstven je i ne voli da otkriva detalje. I mene jako interesuje šta će zakuvati, ali svakako opet mora biti nešto skromno a zanimljivo, jer nemamo veliki budžet”, priča Andrea u razgovoru za FOS.
 
Nakon takmičenja koje se održalo prošlog vikenda, fokusiraće se na ostvarivanje novih ciljeva
 
“Već imam spremnu jednu pjesmu koja čeka svoju ekranizaciju. Želja mi je da na ljeto konačno krenem sa radom na albumu, ali to zavisi i od materijalnih prilika.Ipak, sad mi se to sve čini daleko i besmisleno kad vidim koliko se moji sugrađani bore da ostvare osnovna ljudska i građanska prava. Ne može postojati ni umjetnička sloboda, ako nema one građanske“, zaključuje Andrea za FOS, osvrćući se na aktuelnu situaciju u vezi sa sječom čempresa u Baru i borbom sugrađana koji svakodnevno protestuju zbog nastale situacije.